Hvad sker der under kølerhjelmen?

Motor, olie, sprinklervæske. Her under kølerhjelmen kan du se, hvordan et afsnit af Oldefars Drømmebil bliver til. 

Børn indsender lydbeskeder med deres drømme i, og disse beskeder bliver derefter arkiveret i det store drømme-kartotek. Når et drømme-eventyr så skal laves, inviterer Sisse en dygtig impro-skuespiller i studiet, og sammen skaber de drømme-eventyret ud fra en “impro devising"-teknik.

Drømmebilen

“Impro devising” går ud på, at de to skuespillere improviserer eventyret frem. Der bliver derfor ikke planlagt noget, inden mikrofonerne tændes. Intet manus, ingen rolleliste, ingen start, midte eller slutning. På den måde sikrer de, at historierne opstår organisk og indeholder ægte overraskelser for skuespillerne.

Historierne optages 2-3 gange, hvor de for hver optagelse kommer tættere og tættere på det færdige drømme-eventyr.

Første runde er 100% improviseret. Det er her historiens grundfortælling bliver skabt. Derefter udvælger skuespillerne, hvilke idéer, karakterer og twists and turns, som narrativet skal beholde.

I anden runde improviseres den første fortælling igen, men denne gang følger skuespillerne det nye manuskript, som de skabte efter første improvisationsrunde.

I tredje runde finpudses dramaturgien, karakterer og historiens endelige budskab.

Slutteligt klipper Sisse et lyd-univers, som rammesætter drømme-eventyrets verden. Det allervigtigste er, at drømmen foregår på barnets egne præmisser. Skuespillerne lytter derfor grundigt efter alle detaljer i den indsendte drøm. 

Hvem er Sisse?

Sisse Gram de Fries er uddannet cand. mag. journalistik og idræt og arbejder som komiker, podcaster og skuespiller. Hun har arbejdet professionelt med impro comedy i mere end 10 år og har vundet to danmarksmesterskaber i improvisation. Derudover har hun optrådt på blandt andet Det Kongelige Teater, Bremen Teater, Aarhus Teater og The Second City i Chicago, hvor hun også har studeret improv og comedy theory. 

Når Sisse ikke sidder og klipper børnepodcasts laver hun børneteater, comedy-shows og børne-tv på DR Minisjang og DR Ramasjang. Kirsebærret på toppen må være Sisses fortid som cirkus-artist. 

Drømmebil

Oldefars Drømmebil
En podcast for drømmere fra 4 - 120 år

Skabt af
Sisse Gram de Fries
www.sissedefries.dk

Design og website
Anders Melgaard
www.andersmelgaard.com


Kontakt
hej@oldefars.dk